Vauhdikkaan kesän kuulumiset

Kuvassa mansikat kopat
Mansikkaa saatiin poimia auringon paisteessa, helteestä nauttien.

Kesä on mennä hurahtanut samalla vauhdilla, millä se toukokuun helteissä alkoi. Vihanneksia kasvihuoneessa ja ulkona on saanut olla kastelemassa tiuhaan tahtiin. Mansikoita poimittiin pitkästä aikaa lenkkareissa ja hellevaatteissa jo aamu seitsemästä alkaen. Mansikka sato kypsyi aikaisin ja satokausi oli lyhyt ja nopea, jälleen moni sai himoitsemansa marjat pakkaseen, mutta valitettavan moni jäi myös ilman. Tähän kysyntää ollaan vastaamassa ja uutta mansikka alaa ollaan jälleen muokattu

Mansikoiden jälkeen hengähdettiin päivä ja jatkettiin vadelmien poimintaa nyt hieman paremmassa asennossa, mutta yhtä kuumassa säässä. Vadelmaa tänä vuonna tuli yllättävän hyvin, monivuotiset puutarhakasvit siis kestivät parhaiten koko kesän jatkunutta kuivuutta.

”Se mikä sataa ennen juhannusta, sataa laariin”, tietää vanhakansa. Ei sitä vettä saatu toukokuun kylvöjen jälkeen yli kuukauteen ja viljoista kaura kärsi eniten kuivasta kesästä. Joten laariin ei paljoa satanut tänä vuonna. Ensimmäiset puimurit olivat pellolla jo heinäkuussa, mikä on todellinen ennätys! Mannilan kaurojen valmistuminen oli etuajassa, kun vertaa viime vuoteen, toivotusta satomäärästä jäädään kuitenkin paljon.

Elokuun Puutarhapäivä sujui yli odotusten ja uusia kävijöitä oli joukossa erittäin mukavasti. Saatiin meidän päivästä oikein lehtijuttukin paikallislehti Suomenselän Sanomiin ensimmäistä kertaa! Nälkä kasvaa syödessä, joten katsotaan, mitä uutta keksitään ensi vuonna kävijöiden ihmeteltäväksi.