Mannilan tilaa markkinoimassa

Mannilan tila on valmis matkamessuille!
Mannilan tila on valmis matkailumessuille!

Usean vuoden pohdinnan jälkeen Mannilan tila on jälleen esillä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tällä kertaa Kotimaan Matkailumessuilla Virtain kaupungin osastolla. Tavalliselle maatilalle markkinointi ei välttämättä ole niin tarpeellista, erilaisten tuottajasopimusten vuoksi. Mannilassa markkinointiin ollaan päätetty panostaa tunnettuvuuden ja henkilökohtaisen kiinnostuksen vuoksi. Markkinointitapahtumana matkailumessut voivat olla hieman erikoiset maatilalle, mutta tarkoituksena on markkinoida elokuun lopussa vietettävää Mannilan puutarhapäivää. Toisena tavoitteena on löytää messuilta myös muita erikoisia kohteita ja yrityksiä, joilta saisi ideoita ja ajatuksia omaan työhön. Mahdollisuutena on myös löytää uusia yhteistyökumppaneita ja jälleenmyyjiä tilan tuotteille.

Nykypäivän maatilat voidaan jakaa kahteen erilaiseen maatilamuotoon markkinoinnin suhteen: perinteistä maataloutta harjoittaviin yleensä suuriin tiloihin ja perinteisen maatalouden ohella muuta yritystoimintaa harjoittaviin pientiloihin. Juuri näille pienille tiloille on tarpeellista markkinoida tuotteitaan ja palveluitaan hieman erilailla. Suurilla tiloilla kun on omat valmiit kanavansa, minne tuotteet menevät. Maitotiloilta maito menee meijeriin, nauta-ja sikatilallisten eläimet lihataloille, suuret viljaerät isoille myllyille ja leipomoille jne. Pienille satomäärille ja erikoistuotteille ei ole vastaavanlaisia myyntikanavia vaan ne on itse löydettävä. On tehtävä markkinointi- ja myyntityötä, jotta saadaan tuotteita myydyksi, siksipä pienen osan Mannilan tilaa löytää viikonloppuna Tampereelta. Tervetuloa!

Kotimaan matkailumessut ovat osa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 21.-23.4.2017 järjestettäviä Supermessuja. Supermessuilla on esillä Kotimaan Matkailun lisäksi, Puutarha, Design- ja käsityötori, OutdoorErä ja Keräily. Mannilan tila on mukana messuilla Virtain kaupungin osastolla E 809.