Mannilan tilan joulu

Viime vuoden joulu ei ollut kovin valkoinen
Viime vuoden joulu ei ollut kovin valkoinen.

Mannilan tilalle joulu on kesän ohella toinen sesonki, jolloin töitä tehdään tunteja laskematta. Valmistautuminen jouluun alkaa asiakkaiden joulua tehden joulumyyjäis valmisteluista lokakuulla ja jatkuu lähelle jouluaattoa, sen mukaan koska viimeiset joulumyyjäiset ovat. Pääosa tilan omista jouluvalmisteluista tehdään yleensä joulumyyjäisten loputtua, jolloin aikaa on vielä hyvin.

Talvivalot tilalla syttyvät jo lokakuun aikana tuomaan valoa muuten hämärään maisemaan. Ensimmäiset koristeet kaivetaan esille laatikoista joulukuun alussa. Jouluihmisinä, joulu pidetään mielessä vuoden ympäri, kun etsitään ideoita ja tarvikkeita seuraavan joulun askarteluihin.

Tilan joulu noudattelee sitä perinteistä kaavaa, mikä on varmasti myös muiden aaton aikataulu. Siihen kuuluu joulurauhan julistuksen kuuntelu, ohrapuuron syönti päivällä, aatto kirkossa ja haudoilla käynti. Illalla jouluillallinen ja rauhaisaa yhdessä oloa. Joulun pyhät sitten vietetään pääasiassa tv:n ääressä, sukuloimassa, ulkoillessa ja syöden hyvää ruokaa.

Joulun jälkeen alkaa se lähes keväästä asti kaivattu ja paljon puhuttu loma. Tila työt siltä vuodelta on tehty ja tammikuu voidaan ottaa lomaillen, sillä ei ole vielä kiirettä tilan uuden satokauden töihin.