Luomua ilman muuta!

Lehtikaali
Lauantaina pöydällä: lehtikaalia,

Luomua ilman muuta tapahtuma ei ollut Mannilassa tuttu tapahtuma ennen kesäkuuta, jolloin saimme kutsun osallistua, nyt neljännen kerran Suomen luonnonpäivänä järjestettävään, Luomua ilman muuta - tapahtumaan. Hetken pohdimme osallistumistamme tapahtumaan, sillä samalle päivälle oli sovittuna myös muuta. Onnellisten yhteen sattumien vuoksi, pääsimme kuitenkin ottamaan osaa luonto – aiheiseen teemapäivään.

Porkkana
porkkanoita,

Kuten tiedätte luomuviljely ei ole Mannilassa mikään uusi juttu, isäntäparilla kokemusta luomusta löytyy yli parikymmenen vuoden ajalta. Tapahtumaan liittyen saatiin tehtäväksi, miettiä mikä luomussa on parasta. Kysymys oli aika helppo, mutta sen pukeminen järkevään muotoon oli haastavaa. Aivan sanattomaksi ei kuitenkaan jääty vaan päädyttiin seuraaviin asioihin:

  • Eettisyys, ei vahingoiteta luontoa, ihmisiä ja eläimiä tarpeettomasti ja kunnioitetaan luontoa kokonaisuudessaan.
  • Luomuviljely pienentää maatalouden hiilijalanjälkeä.
  • Luomuna viljeltäessä ei tarvitse miettiä varoaikoja tai suojaimia käytännön viljelytöissä, kun ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai kasvinsuojeluaineita.
  • Kun on viljellyt luomuna näin kauan, ei oikein osaisikaan tehdä muuta. Olisi myös harmi heittää hukkaan kaikki pitkällä aikavälillä saavutettu hyöty.

Tervetuloa Mannilaan lauantaina 27.8. klo 11-14. Myynnissä tilan omia kauratuotteita, juureksia, lehtikaalia ja kukkia, Aholan luomutilan vihanneksia ja hunajaa sekä Keski-Patalan tilan naudanlihaa. Kahvilaa tapahtuman ajan pitää Virtain luonnonsuojeluyhdistys.

Lanttu
lanttuja
Auringonkukka
ja kukkia!