Ahlmanin Puutarhapäivä

Yleiskuva myynnissä olevista Mannilan Tilan tuotteista
Mannilan Tilan pöydässä oli myynnissä lahjatavaroita ja tuliaisia.

Paremmin eivät olisi voineet valita puutarhapäivän ajankohtaa Ahlmanin opiskelijat, sillä aurinko paistoi ja lämpöä riitti. Puutarhapäivä olikin odotusten mukainen kesänavaus. Päivän teema oli tavaroita kotiin ja puutarhaan sekä lähielintarviketuottajien tuotteita.

Risumajava ja risunalle
Risumajava ja -nalle odottavat ostajaa.

Puutarhapäivässä Mannilan Tilalla oli myynnissä käsintehtyjä paju ja risutöitä kotimaisesta pajusta ja koivusta, tilan omista kauroista jauhatettuja kaurahiutaleita, - jauhoja ja - suurimoita sekä pienempiä lahjatavaroita ja tuliaisia itselle tai ystävälle kuten jalkakylpyjä; luonnon omista yrteistä, erilaisia saunatuoksuja, sytytysruusuja kierrätysmateriaalista ja paljon muuta päivän aiheeseen sopivaa.

Ahlmanin Puutarhapäivässä oli tarjolla monien muidenkin Tampereen lähituottajien tuotteita, Ahlmanin maatalousoppilaitoksen omia tilantuotteita sekä liuta erilaisia taimia ja siemeniä. Ohjelmaa oli kaiken ikäisille puunkaatonäytöksestä, lasten teatteriesitykseen ja villiyrttiruokaan.

Erityistä kiinnostusta Mannilan Tilan pöydässä saivat aikaan veikeät risueläimet. Risueläimet ovatkin tilan emännän erikoisalaa ja suosittuja monissa myyjäisissä myös joulun aikaan. Risueläimet kestävät pihalla vuodesta toiseen ja niiden päälle satava lumi ei haittaa, vaan parantaa säilyvyyttä kosteuttamalla risua.

Erilaisia risutöitä ja punontatöitä
Risunpunonnassa vain mielikuvitus on rajana.